Hae Startup Refugees Business Grant -yritysavustusta

Aloitteleva yrittäjä? Kaipaatko tukea?

Onko sinulla lupaava liikeidea, mutta tarvitset taloudellista tukea sen toteuttamiseen? Vai oletko yrittäjä, joka haaveilee liiketoimintansa kehittämisestä? Meillä on mahtavia uutisia: Startup Refugees Business Grant -yritysavustus on nyt haettavissa toista kertaa!

Startup Refugees Business grants -yritysavustus on tarkoitettu pakolais- ja maahanmuuttajataustaisille yrittäjille, jotka ovat aloittelemassa tai kehittämässä liiketoimintaansa.

Avustukset ovat arvoltaan 500-2000 euroa ja niiden hakuaika on 5.9.-30.9.2023

Lue lisää ja hae!

Mitä?

Startup Refugees Business Grants -yritysavustusta jakaa Startup Refugees Fund. Avustuksen voi käyttää yrityksen aloittamisen kustannuksiin tai uuden yrityksen käyttöpääomaan, prototypointiin, markkinan testaamiseen tai liiketoiminnan kehittämiseen.

Rahallisen avustuksen lisäksi avustuksen saajat saavat neljä ilmaista yritysvalmennuskertaa.

Avustus voidaan myöntää mille tahansa yritysmuodolle ja kaikilla toimialoilla toimiville laillista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille. Tarkista toimialat, joille avustusta ei myönnetä yriysavustushaun säännöistä.

Kuka voi hakea?

Kaikki Startup Refugeesin yrittäjyyskursseille ja Business Development Programme -ohjelmaan osallistuneet voivat hakea avustusta yritykselleen ensimmäisessä haussa.

Yritysideasi voi olla erilainen kuin se alunperin oli, kun hait mukaan Startup Refugeesin koulutusohjelmaan.

Yritysavustuksen saajan tulee asua Suomessa, jossa hänellä tulee olla oikeus asua ja työskennellä.

Kuinka voin hakea avustusta?

Täytä hakemus 30.9.2023 klo 23:45 mennessä täällä:

Kerro hakemuksessa mahdollisimman käytännöllisesti ja konkreettisesti, mutta lyhyesti, miksi tarvitset avustusta ja kuinka sen haluaisit käyttää.

Voit lähettää hakemuksesi suomen - tai englannin kielellä.

Arviointi-kriteerit?

- Yritysidean toteuttamiskelpoisuus
- Projektisuunnitelman realistisuus ja toteuttamiskelpoisuus
- Hakijan kyky toteuttaa suunnitelma ja pyörittää bisnestä
- Tarve avustukselle

Yritysavustuksen säännöt:

Startup Refugees Business Grant -yritysavustukset myönnetään  Startup Refugees -verkoston Startup Refugees Fund -rahastosta. Startup Refugees on suomalainen, voittoa tavoittelematon toimija, joka tukee pakolaisia, turvapaikanhakijoita ja pakolaisia työllistymisessä ja yrittäjyydessä. Verkosto on toiminut seitsemän vuoden ajan, ja Startup Refugees Fund on sen viimeisin innovaatio.

Startup Refugees kuuluu Phoenix ry -kattojärjestöön. Phoenix ry:lla on rahankeräyslupa, mikä mahdollistaa myös Startup Refugeesin varainhankinnan Suomessa. 

Kaikki  Startup Refugeesin yrittäjyyskursseille ja Business Development Programme -ohjelmaan osallistuneet voivat hakea yritysavustusta ensimmäisessä haussa. Tulevaisuudessa avaamme haun myös muille maahan muuttaneille yrittäjille.

Yritysavustusta voivat hakea maahanmuuttajataustaiset yrittäjät, jotka omistavat yrityksen tai aikovat sellaisen aloittaa. Yritysideasi voi olla erilainen kuin se alunperin oli, kun hait mukaan Startup Refugeesin koulutusohjelmaan. 

Muut kriteerit:

 • Sinä olet yrityksen omistaja, johdat sen asioita säännöllisesti ja teet yritystä koskevia pitkän aikavälin suunnitelmia TAI sinulla on tulevaisuudessa tällainen rooli, jos yritystä ei ole vielä rekisteröity TAI olet kevytyrittäjä tai itsensä työllistävä ammatinharjoittaja, joka haluaa kehittää ja kasvattaa bisnestä TAI sinulla on yritysidea, jonka aiot toteuttaa yrittäjänä, kevytyrittäjänä tai itsensä työllistävänä henkilönä. 
 • Sinulla on riittävät taidot ja osaaminen, jotta pystyt aloittamaan ja johtamaan suunniteltua yritystä.
 • Osaat suomea tai englantia riittävästi, jotta voi kommunikoida Startup Refugeesin ja viranomaisten kanssa. 
 • Olet yli 18-vuotias.
 • Asut Suomessa, ja sinulla on oikeus asua ja työskennellä Suomessa.
 • Jos sinulla on sivubisnes tai suunnittelet sellaisen aloittamista samalla kun työskentelet työntekijänä muualla, sinulla täytyy olla lupa työnantajalta yritystoimintaan, johon haet avustusta Startup Refugeesilta.
 • Bisneksen muoto ja avustushakemus vastaavat avustuksen sääntöjä ja ehtoja.

Yritysavustuksen saajat valitsee Startup Refugeesin työntekijöistä muodostuva raati. Arvosteluperuseet ovat:

 • Yritysidean toteuttamiskelpoisuus 
 • Projektisuunnitelman  realistisuus ja toteuttamiskelpoisuus
 • Hakijan kyky toteuttaa suunnitelma ja pyörittää bisnestä 
 • Tarve avustukselle

Liiketoiminnan muodon ja lähetetyn hakemuksen tulee vastata avustuksen sääntöjä ja ehtoja.

Startup Refugees Business Grant -yritysavustus on tarkoitettu yrityksen perustamiskustannuksiin tai käyttöpääomaan, prototypointiin, markkinan testaamiseen tai yritystoiminnan kehittämiseen maahanmuuuttajataustaisille yrittäjille, jotka asuvat Suomessa.

Useimmat yritystyypit voivat hakea avustusta, poikkeuksena ovat seuraavat toimialat: aseet, pornografia, lääkkeet, vedonlyönti ja uhkapelit, asuntosijoittaminen, hyväntekeväisyys ja laittomat toimet.  

Avustusta ei voi käyttää velkojen maksamiseen.

Avustusta ei voi siirtää kolmannelle osapuolelle, vaan avustuksen vastaanottajan on käytettävä tuki itse.  

5.9.-30.9.2023 Hakuaika. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei huomioida. 

2.11.2023 Avustuksen vastaanottajien julkistaminen.

Startup Refugees ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä jokaiseen voittajaan ja julkaisee heidän nimensä Startup Refugeesin viestintäkanavissa kuten uutiskirjeessä ja sosiaalisessa mediassa.  

Startup Refugees maksaa avustuksen hakijan pankkitilille kolmen viikon kuluessa apurahojen julkistamisesta.

Myönnetyn avustuksen summa, hakijan nimi ja hakijan yrityksen nimi ovat julkista tietoa. Hakijan täytyy antaa Startup Refugeesille oikeat ja riittävät tiedot itsestään, liiketoiminnastaan ja avustuksen käytöstä.

Yritysavustuksen saaja raportoi Startup Refugeesille kuinka avustus on käytetty vuoden sisällä sen myöntämispäivästä. Lisäksi avustuksen saaja suostuu antamaan lyhyitä päivityksiä yrityksestään Startup Refgeesille vähintään vuoden ajan. Näitä tietoja ja raporttia voidaan käyttää Startup Refugeesin viestinnässä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, mutta vain kun julkaistavan tiedon sisällöstä on ensin sovittu apurahan saajan kanssa. 

Avustuksen saajan täytyy ilmoittaa välittömästi Startup Refugeesille, jos hän ei pysty käyttämään avustusta sen alkuperäiseen tarkoitukseen tai jos projektin aikataulu muuttuu merkittävästi. 

Jos avustuksen saaja on käyttänyt tuen muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on myönnetty, eikä ole neuvotellut asiasta ensin Startup Refugeesin kanssa, avustuksen saajan täytyy maksaa avustus takaisin Startup Refugeesille.

OTA YHTEYTTÄ

Jäikö sinulle kysymyksiä?

Jos sinulla on kysymyksiä yritysavustuksesta tai sen hakuprosessista, voit ottaa yhteyttä:

Kati Lievonen,
kati@startuprefugees.com